matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
platon:
całka
cos2x
∫
dx
sin
2
xcos
2
x
29 sty 00:46
Bogdan:
cos2x
cos2x
... = ∫
dx = 4 ∫
dx
1
*4sin
2
xcos
2
x
4
sin
2
2x
Podstawienie: sin2x = t
29 sty 00:57