wartosc tego ;)
Monika:
mozna
√6 podzielic przez
√3 i wtedy wyjdzie 3
√2 ?
28 sty 21:09
ICSP: Chyba można. Według mnie lepiej ejst usunąć niewymierność z mianownika.
28 sty 21:12
Monika: | 3√6 | | √3 | | 3√6 * √3 | | 3√18 | |
| * |
| = |
| = |
| |
| √3 | | √3 | | 3 | | 3 | |
Trojki skracam, wyszlo
√18 ?
28 sty 21:15
The Corre: można. najważniejsze jest by tą samą operacje wykonać i w mianowniku i w liczebniku.
28 sty 21:16
The Corre: √18 = √9*2=3√2
28 sty 21:17
Monika: 3
√2 =
√18 w zasadzie
28 sty 21:17
Marlena: | 3√6 | | √3 | | 3√18 | |
| * |
| = |
| = √18 |
| √3 | | √3 | | 3 | |
28 sty 21:18
The Corre: wtedy (3*3√2)/3 = 3√2
28 sty 21:18
Basia:
na miłość boską po co to wszystko ?
Monika od początku miała dobrze
przecież
29 sty 05:17
29 sty 05:24