matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
Króla Kraka gród:
wyznacz parametr m tak,aby reszta z dzielenia wielomianu w(x)= − 2x
4
− 3x
3
− mx
2
+(m+2)x −10 przez wielomian g(x)=x+2 wynosiła m
3
−29
pomożecie
28 sty 20:34
ICSP:
w(−2) = m
3
− 29 − myślę że już sobie poradzisz.
28 sty 20:37
Króla Kraka gród:
dzięki bracie
28 sty 20:43