matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi liczbowe
patrycja:
PROSZĘ POMÓŻCIE ZROZUMIEĆ MI JEDEN PRZYKŁAD, BO ZARAZ STRACĘ CIERPLIWOŚĆ!
Wypisz pięć początkowych wyrazów ciągu, jeżeli ciąg określony jest wzorem a
n
= n
2
− 3n
28 sty 20:06
ja:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1422.html
28 sty 20:07
KM:
a
1
=1
2
−3*1=−2 a
2
=2
2
−3*2=−2 a
3
=3
2
−3*3=0 ...
28 sty 20:08