| (221)3 * (320)3 | 263*360 | ||
= | |||
| (2*3)61 | 261 *361 |
| 22 | 4 | |||
= | = | |||
| 31 | 3 |
| 263*360 | ||
właściwie to dzielenie zastępuje kreske ułamkową i mając | to wydaje | |
| 261 *361 |
| 22 | ||
mi się że można licznik od mianownika odjąc. Ale wtedy to by było chyba | a nie | |
| 3−1 |
| 22 | ||
jak w odpowiedzi | i tu głownie mi coś nie pasuje bo przecież licznik jest większy | |
| 31 |
| 263 | 360 | 1 | 22 | ||||
* | = 22 * 3−1 = 22 * | = | |||||
| 261 | 361 | 3 | 31 |
| 1 | 4 | |||
22 * 3−1=4* | = | |||
| 3 | 3 |
Fakt.