moze mi ktos sprawdzic ? :D
Anja: cos 2040 = cos (5*360 + 240) = cos240 = cos(2 * 90 + 60) = cos 60 = 1/2
nie zmieniam nigdzie cosinusa na sinusa ? jezeli trzbe zamienic to dlaczego ?
28 sty 17:41
kachamacha: zmieniasz na funkcję pokrewną tylko wtedy gdy jest nieparzysta liczba 90o
28 sty 17:47
kachamacha: no i jeszcze minus musi być w wyniku bo jesteśmy w III ćwiartce a tam cos jest ujemny
28 sty 17:49
Anja: czyli jak to powinno byc ?
28 sty 17:56
kachamacha: czyli po prostu wynik musi być z minusem i tylko tyle
28 sty 17:59
28 sty 18:03