Bardzo pilne zadania na kolokwium.
Michał: Zad. 1
Rozwiąż układ równań AX=B, z parametrem a. (podaje przykładowe macierze)
A= 1 1 1 0 B= 2
2 3 −1 1 3
1 −1 −4 1 a
Zad 2. Podaj przybliżenie funkcji wielomaniu stopnia drugiego w otoczeniu 0.
f(x)= 1/ √(1+ x/2) −> nawias jest pod pierwiastkiem , |x|<< 1
Zad. 3 Podać asymptoty ukośne krzywej y(x)= 2x+ x arctg 2x
Zad 4. Zbadać wypukłość funkcji i uwzględniając f(−a) i f(a) naszkicować wykresy.f(x)= √(a2
−x2) – a arcsin x/a
28 sty 15:19
Michał: POMOŻE KTOŚ
28 sty 15:31