Oblicz pole figury ograniczonej krzywymi:
Mikaele: y2=x2,y=x2
28 sty 12:27
Mikaele: Całka: Oblicz całki nieoznaczone
x2 (1+2)x dx
28 sty 12:32
Godzio:

Chyba się nie pomyliłem, ale sprawdź czy wszystko się zgadza
y = −x
y = x
2
0
| | x2 | | x3 | | 1 | | 1 | | 1 | |
2* ∫ [ −x − x2]dx = 2*(− |
| − |
| ) |0−1 = 2 * ( |
| − |
| ) = |
| |
| | 2 | | 3 | | 2 | | 3 | | 3 | |
−1
28 sty 13:21
Noah: ∫x2(1+2)xdx? taka calka?
28 sty 13:36
Mikaele: Tak
28 sty 13:38
Noah: napewno (1+2)x
28 sty 13:46
Mikaele: Tak mi wychodzi tak muszę podstawić w tym miejscu "1"
28 sty 13:48
Godzio:
Może podaj całe polecenie do tego zadania
28 sty 13:57
Mikaele: GRUPA 5. Całka
Zadanie 1
Oblicz całki nieoznaczone
b) x2 (1+2)x dx
Wyjaśnie że cyfra "1" jest podstawiona w miejsce w którym był wcześniej skrót wstawiony przez
profesora a z jego poleceń akurat mi wypada 1 tam wstawić
28 sty 19:55