matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
buba:
Jak przekształcić y=2
x
*2
|x|
do najprosztszej postaci
28 sty 10:37
Bizon:
y=2
x+IxI
dla x≤0 .... y=2
0
... y=1 dla x>0 .... y=2
2x
... y=4
x
28 sty 11:29
bart:
a nie x<0 x≥0 ?
28 sty 13:37