Ile jest równy wynik ???
Gosia ;): Przepraszam, ale mam dziś jakieś zaćmienie mózgu

Oblicz; 5 {−1} + 5 {−3} =
Obliczam, obliczam i figa.
Wynik powinnien wyjść : 0,048;
28 sty 00:36
Gosia ;): 5 są do potęgi − 1 i −3 .
28 sty 00:37
Aneta: no normalnie robisz
5−1=1/5
a 5−3=1/(125)
czyli 1/5+1/(125)=5/(125)+1/(125)=6/125=48/1000
28 sty 00:42
think: hmm jeśli to jest takie coś 5
−1 + 5
−3 to ten wynik jest jakiś z kosmosu bo wychodzi
28 sty 00:43
Eta:
| 1 | | 1 | | 25+1 | | 26 | |
| + |
| = |
| = |
| ≈ 0,208
|
| 5 | | 125 | | 125 | | 125 | |
taki wynik jaki podajesz nie jest poprawny
28 sty 00:43
Gosia ;): Mi właśnie tak samo wyszło, ale w tej kiełbasie takie były odpowiedzi

Wiem dlaczego zostałam wegetarianką

Dzięki, to w książce pewnie jest błąd
28 sty 00:47
Eta:
28 sty 00:48