matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie
Tyna:
Rozwiaz rownanie w C: iz
2
− 2z + 3i = 0
27 sty 22:41
Grześ:
policzyć jak równanie kwadratowe, tylko na zbiorze liczb zespolonych
27 sty 22:44
Trivial:
Δ = 4 − 12i
2
= 16.
√
Δ
= 4.
2 − 4
1
z
1
=
= −
= i.
2i
i
3
z
2
=
= −3i.
i
27 sty 22:45