Paweł: W pewnej firmie 20% pracowników zarabia średnio miesięcznie 5000zł. Średnia płaca pozostałych
pracowników tej firmy wynosi 2500zł. Jaka jest średnia zarobków w tej firmie.
27 sty 22:33
zzz: (0,2x*5000+0,8x*2500):x=3000zł
27 sty 23:46
zzz: x−liczba pracowników
27 sty 23:53
Eta:
x −−− ilość pracowników w tej firmie
| 0,2*x*5000+0,8*x*2500 | |
| = 0,2*5000+0,8*2500= 3000 zł |
| x | |
27 sty 23:55
Trivial:
Eto, słyszałem, że nie lubisz z iksem
27 sty 23:57
Eta:
Wiedziałam,że zaraz się "odetniesz"

Można było , jak widać i bez x− ów ( bo i tak się uprościły
27 sty 23:59
Trivial: Bez isków nie ma atmosfery.
28 sty 00:02