matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
kostek:
oblicz granicę lim (
√
n
2
+ 1
− n) n→
∞
27 sty 22:29
Godzio:
n
2
+ 1 − n
2
lim
n→
∞
(
√
n
2
+ 1
− n) = lim
n→
∞
(
) =
√
n
2
+ 1
+ n
1
= lim
n→
∞
(
) → 0
√
n
2
+ 1
+ n
27 sty 22:37