lzespolone
Ewelina:): prosze o pomoc w rozwiazaniu przykaldu
z3−27i=0:
27 sty 20:48
Dexter: CHyba za mało danych
27 sty 20:56
Ewelina:): takie pytanie mam na egzaminie...
27 sty 21:19
Ewelina:): ma ktos jakies pomysly na rozwiazanie
27 sty 21:22
Ewelina:): w poleceniu jest rozwiazac rownanie..
27 sty 21:23
Ewelina:): prosze o pomoc:(
27 sty 21:28
Trivial:
z
3 = 27i
| | | | 1 + 4k | |
z = 3exp(i |
| ) = 3exp(iπ |
| ) |
| | 3 | | 6 | |
k = 0, 1, 2.
27 sty 21:30
Ewelina:): dzieki wilekie
27 sty 21:36