matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przedstaw w postaci potęgi
Maja:
przedstaw w postaci potęgi (3
1/2
)
4
*1/9*(
√
27
)
6
27 sty 18:19
jo:
= 3
2
* 9
−1
* (27
1/2
)
6
= 3
2
* 3
−2
* 3
9
= 3
9
27 sty 18:39
Maja:
dzięki
27 sty 19:05