zadania matma podstawówka
smutas: podaj 3 liczbvy których suma jest równa iloczynowi
podaj kilka liczb których kwadrat jest < 1 a sześcian > 1
metalowy pręt ma długość 1 m rozcięcie go każdorazowo kosztuje 1000 zł ile trzeba zapłacic za
rozcięcie go na 10 równych częsci

?
przy mnożeniu 2 liczb uczeń w jednym czynniku liczbe jedności 5 odczytał jako 1 w wyniku
otrzymał 525 zamiast rzeczywistego iloczynu 600 jakie liczby mnożył
27 sty 17:49
ja: 1,−1,0 suma równa iloczynowi
27 sty 17:51
smutas: A INNE

?
27 sty 17:55
27 sty 18:15
ICSP: Drugie. Chyba nie ma takich liczb.
Trzecie Zapłacisz 9k
27 sty 18:24
smutas: w drugim juz wiem są takie liczby
są to liczby ujemne
27 sty 18:26
ICSP: −23 = −2 * −2 * −2 = −8. I to ma byc niby większe od 1?
27 sty 18:30
smutas: hello do potęgi 3 mają być mniejsze od 1
a −8<1
a 2*2=4 4>1

27 sty 18:34
ICSP: to czego piszesz
szescian > 1?
27 sty 18:35
smutas: sorry znaki mi się pomyliły ^^
27 sty 18:44
smutas: miałeś racje
27 sty 18:46
ICSP: W tym ostatnim to na pewno dane są prawidłowe?
27 sty 18:53
smutas: tak
27 sty 18:59
R.W.17l: Podstawówka?
27 sty 19:15
ICSP: Jakos nie moge tego rozwiązać. Według mnie iloczyn poprawnego zapisu powinien być równy 625.
27 sty 19:18
alicja: alicja
13 lis 16:10
alicja: ile ma doba dni
13 lis 16:10
alicja:
13 lis 16:21