funkcje kwadratowe
czuczi: cześć wam mam proźbe żebyscie pomogli mi rozwiązać te zadania:
zad.1
f (x)= -x2+6x-8
musze narysować wykres i na podstawie wykresu opisać własności funkcji
zad.2
nastepne jest takie zeby f(x)= -x2-6x+8 sprowadzic do postaci kanonicznej
zad.3
przedstawic w postaci iloczynowej funkcje -2x2+7x+4
zad.4
wyznaczyć najmniejszą i największą wartość funkcji kwadratowej f(x)=x2-2x-1 w
przedziale <-1;4>
1 lut 12:08
coco:
Podpowiem Ci: zobacz tutaj dział " funkcja kwadratowa"
i wszystko będzie jasne! Z pewnością rozwiążesz wszystkie te zadania!
( przy okazji nauczysz się sam(a))
Możesz podać swoje odpowiedzi to sprawdzimy!
Powodzenia ! to naprawde proste!
1 lut 15:40