w tabeli przedstawiono wartość funkcji kwadratowej x
ala:

dla kilku wybranych argumentów zapisanych w kolejności rosnącej.
a)wyznacz wzór funkcji g
b)uzupełnij brakujące wpisy w tabeli
c) rozwiąż nierówność g(x)<1
27 sty 17:36
ja: g(x)=ax2+bx+c
podstaw punkty i rozwiaz uklad trzech równan
(−1,−4)
(0,1)
(1,2)
27 sty 17:39
ala: jakieś dziwne liczby mi wyszły b=−1 a=3 c=0 moglibyście sprawdzić? była bym wdzięczna
27 sty 17:41
ja: g(x)=−2x2+3x+1
27 sty 17:43
ja: a=−2
b=3
c=1
27 sty 17:44
ala: sprawdze jeszcze raz
27 sty 17:45