x
Koni: obliczyć równanie stycznej do funkcji f(x) w punkcie x=0 jeżeli f(x)=cos2(x)
27 sty 16:44
M:
5 kwi 06:03
Miś Uszatek:

f(x)=cos
2(x)=(cos(x))
2
f'(x)= 2cos(x)*−sin(x)
f(0)=cos
2(0)=1
f'(0)=2*cos(0)*−sin(0)=2*1*0=0
y=f'(0)(x−0)+f(0)
y=1
5 kwi 13:35
Kuba:
obliczyć równanie?
5 kwi 13:50
Miś Uszatek:
Był czas przywyknąć
5 kwi 14:01
Miś Koala:
Równania się wyznacza, a nie oblicza
5 kwi 15:08
Miś Uszatek:
Problem nie jest w tym że ja tego nie wiem
Były bardziej rażące od tego inne polecenia i zdania były rozwiązywane
5 kwi 15:57