Pierwiastek
Piki: √32 = ?
jak to liczyc? pomoc

!
27 sty 16:26
ja: kalkulatorem ? a moze chcesz wyciagnac calosci tylko ?
√32=√16*2=√16*√2=4√2 ?
27 sty 16:28
Piki: czy Delta może mi wyjść 4√2 ?
27 sty 16:30
ja: daj całe zadanie wtedy powiem ile wynosi delta

delta może być każdą liczbą
27 sty 16:32
Piki: −2x2+4x+2≤0
Δ=16+8*2=32
Δ=√32=4√2
..?
27 sty 16:35
ja: źle
Δ=32
√Δ=4√2
27 sty 16:37
Piki: to jak obliczyć x1 i x2 ?
27 sty 16:38
27 sty 16:40
Piki: 2 minusy to nie plus?
−4−4=−8 ?
27 sty 16:41
ja: a co chcesz odejmować w ten sposób ? Bo chyba
nie chcesz (?!) napisać że −4−4
√2=−8
√2
?! Prawda

?
27 sty 16:43
Piki: powiem tak,jestem w kropce..
27 sty 16:54