zaznacz kąt skierowany
k: Zaznacz w układzie współrzędnych kąt skierowany α, wiedząc, że:
a) tgα=1/3 i α należy do(π;3/2π)
b)3/2cosα−cos2α=sin2α i α należy do (−π/2;0)
27 sty 15:59
Trivial:

a)
czerwony
b)
zielony
P = (2, y)
√22 + y2 = 3 /
2
4 + y
2 = 9
y
2 = 5
y = −
√5.
27 sty 18:50
Trivial:
Oczywiście na układzie powinna być zaznaczona trójka ujemna, a nie dodatnia... (na osi Ox).
27 sty 18:52
Eta:
No jak dla mni,to......... "stanowczo za dużo kolorów"
27 sty 19:58
Eta:
"dla mnie"
27 sty 19:58
Trivial: Jak dla mnie również, ale nie chciałem wprowadzać kąta β.
27 sty 19:59
Eta:
27 sty 20:00
k: dzięki wielkie
27 sty 21:57