powtórzenie wiadomośći
lenka: .Wyznacz długości pozostałych boków trójkąta prostokątnego w którym:
a) jeden kąt ostry ma miarę 60 stopni a przeciwprostokątna ma długość2cm
b) jeden kat ostry ma miarę 30, a przyprostokątna przeciwległa do niego ma długość 5cm.
c) jeden kąt ostry ma miarę 45 a przyprostokątna przeciwległa do niego ma długość 5cm
d) jeden kąt ostry ma miarę 45 a przyprostokątna ma długość 7√2
e)jeden kąt ostry ma miarę 60 a przyprostokątna przeciwległa do niego ma długość √45
f)jeden kąt ostry ma miarę45 a przyprostokątna ma długość √6
27 sty 14:47
lolo: 2a = 2a/2
a=1
a √ 3 =2 √ 3
4 sty 15:06