suma kwadratów trzech kolejnych liczb nieparzystych wynosi 515.
Artur: suma kwadratów trzech kolejnych liczb nieparzystych wynosi 515. jakie to liczby? pomożecie?
27 sty 14:04
Bogdan:
Rozwiąż równanie: (x − 2)2 + x2 + (x + 2)2 = 515
27 sty 14:09
6t: (x − 2)2 + x2 + (x + 2)2 = 515
11 cze 22:16
Mila: 2k+1 − liczba nieparzysta, k− liczba całkowita
(2k+1)2+(2k+3)2+(2k+5)2=515
oblicz, to sprawdzę.
11 cze 22:58
Basia:
Artur już trzeci raz dostaje taką wskazówkę. Na obliczenia najwyraźniej nie ma ochoty.
12 cze 00:39