matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomóżcie prosze:)
paulinka:):
Liczby x
1
=3 i x
2
=−1 są miejscami zerowymi funkcji f(x)=ax
2
+bx+c. −dla a=1, b=−2, c=−3 narysuj wykres funkcji f dla x należy do <−1,4) i podaj zbiór wartości tej funkcji
27 sty 13:33