| n+2 | ||
lim n−>α = ( | )n+1 | |
| n+6 |
| n+6−4 | −4 | 1 | |||
n+1 = (1 + | )n+1=(1+ | u{n+6})n+1 | |||
| n+6 | n+6 | −4 |
| 1 | ||
(1+ | {n+6}(n+6 powinno byc w mianowniku z −4)n+1 | |
| −4 |
| 1 | −4 | n+6 | −4 | |||||
=(1+ | {n+6})n+1 | * | ( to wszystko w potędze ) = | skraca | ||||
| −4 | n+6 | −4 | n+6 |
| n+6 | ||
się z mianownikiem z nawiasu, zostaje Ci tylko en+6 * | = wymnażasz i masz juz | |
| −4 |
| n+6 | n+6 | |||
fuck, walnąłem się | w mianowniku powinno być, w nawiasie, skraca się z | i | ||
| −4 | −4 |
| −4n−4 | ||
wyjdzie tylko e | (to wszystko w potędze), prosta granica, wynikiem jest e−4 | |
| n+6 |