matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:(
szock:
Wzynacy dziedzinę funkcji f(x)=
√
−x
2
+x+12
+1/2x+5
27 sty 11:29
:):
1
Zakladam ze tam jest 1/2x czyli
x
2
−x
2
+x+12≥0 x
1
=−3 , x
2
=4 x∊<−3;4>
27 sty 11:34
szock:
znaczy tam ma być 1 przez 2x+5
27 sty 13:30