matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równania wielomianowe
DXTR:
First: 2x
3
+7x
2
+7x+2=0 Second: 3x
3
−7x
2
−7x+3=0
27 sty 10:34
ja:
2(x
3
+1)+7x(x+1)=0 2(x+1)(x
2
−x+1)+7x(x+1)=0 teraz łatwo
27 sty 10:41
DXTR:
Thanks
27 sty 10:44