równanie
(***): Jak rozwiązać równanie kwadratowe z dwoma parametrami?
27 sty 09:45
Monia: Zależy jak wygląda to równanie
27 sty 10:05
(***): (l−m)x2+l2x+l2m
27 sty 11:02
jo: Dokładnie jakie jest polecenie?
27 sty 11:18
(***): trzeba udowodnić ze to równanie ma co najmniej jedno rozwiązanie , l∊R i m∊R
27 sty 11:25
:): (L−m)x2+L2x+L2m=0
Δ=L4−4*(L−m)L2m=L2(L−2m)2≥0
Zatem ma co najmniej jedno rozwiazanie
27 sty 11:30
(***): i na tym juz koniec?
27 sty 11:42
ICSP: Już koniec. Kwadrat dowolnej liczby rzeczywistej jest zawsze większy lub równy 0
27 sty 12:01