matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Własności prawdopodobieństwa
lehu:
Wykaż, że: P(A) + P(A' * B) = P(B) + P(A * B') * - to iloczyn zbiorów. nie mogę znaleźć tego właścwiego znaczka
1 lut 10:07
Bogdan:
Przypominam zależności: P(A' * B) = P(B) - P(A * B) P(A * B') = P(A) - P(A * B) Zastosuj je w swojej równości.
1 lut 15:55