matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
kuskus:
równanie:
x + 1
I
I = 0
x
27 sty 03:01
kuskus:
miało być równe 1 , przepraszam za błąd
27 sty 03:03
Basia:
x≠0
x+1
|
| = 1 ⇔
x
x+1
x+1
= 1 lub
= −1 /*x
x
x
x+1=x lub x+1 = −x 1=0 sprzeczność lub 2x=−1 czyli
x = −
1
2
27 sty 03:14