| 1+x | ||
h(x) = arctg( | ) − arctg1/x | |
| 1−x |
| 1 | 1 | |||
h'(x) = | *(1+x1−x)' − | *(1x)' = | ||
| 1+(1+x1−x)2 | 1+(1x)2 |
| 1 | 1*(1−x)−(−1)(1+x) | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||
* | − | *(− | = | ||||||||||||||||||||||
| (1−x)2 |
| x2 |
| 1 | 1−x+1+x | 1 | 1 | ||||||||||||||||
* | + | * | = | ||||||||||||||||
| (1−x)2 |
| x2 |
| (1−x)2 | 2 | x2 | 1 | ||||
* | + | * | = | ||||
| 1−2x+x2+1+2x+x2 | (1−x)2 | x2+1 | x2 |
| 2 | 1 | ||
+ | = | ||
| 2+2x2 | x2+1 |
| 2 | 1 | ||
+ | = | ||
| 2(x2+1) | x2+1 |
| 1 | 1 | 2 | |||
+ | = | ||||
| x2+1 | x2+1 | x2+1 |