matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
rogal180:
∫ x
√
x
2
+4
dx =
√
x
2
+4
+C ? W wolframie alpha wychodzi jakiś dziwny wynik
26 sty 23:14
Godzio:
x
2
+ 4 = t 2x = dt
1
1
t
3/2
1
∫
√
t
dt =
*
+ C =
t
3/2
+ C =
2
2
3
2
3
1
√
(x
4
+ 4)
3
+ C
3
26 sty 23:17
rogal180:
ehh masz racje , dzięki
26 sty 23:23