matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
karolciaaa:
Oblicz pole trójkąta równobocznego gdy obwód jego jest równy 4
26 sty 22:34
Trivial:
4
L = 3a = 4 → a =
3
a
2
√
3
16
√
3
9
4
√
3
P =
=
=
.
4
4
9
26 sty 22:37
Basia:
skoro obwód = 4 to bok a= .... ile ?
a
√
3
h =
2
a*h
P=
2
26 sty 22:37
Michalina:
DZIEKI
26 sty 22:42