Wykres funkcji kwadratowej f(x)=-x^2+1 ma dwa punkty wspólne z prostą o równaniu
FDF: Wykres funkcji kwadratowej f(x)=−x2+1 ma dwa punkty wspólne z prostą o równaniu
A.x=−1
B.x=1
C.y=−1
D.y=1
Jak to zadanie się robi? Proszę o pomoc
26 sty 21:04
ICSP: Rysujesz taki wykres i te proste. Odp A
26 sty 21:05
:): odp C
26 sty 21:07
FDF: No rzeczywiście dużo się dowiedziałem. To że odp A to ja też wiem, pasowało by to zrozumieć
26 sty 21:09
FDF: Czy C, ja to mogę sobie zobaczyć w odp muszę to zrozumieć, rozumiecie? heh
26 sty 21:10
:): a niby skad wiesz ze A jak to nie jest odp A
26 sty 21:12
:): znajdujesz wierzcholek q f kwadratowej widzisz ze a<0 to ramiona skierowane sa w dol i patrzysz
przez jaka prosta przetnie sie Twoja f kwadratowa z f liniowa w 2 miejscach
26 sty 21:14
Mila:

y=−1 zaznaczyłam na czarno
na czerwono x=−1 i x=1
na niebiesko y=1
26 sty 22:00