nierownosc
astral: Okresl zbiór rozwiązan nierownosci 2x(x−2)≤1−m w zależności od wartośći parametru m.
Dla Δ=0 i Δ<0 obliczyłem, nie wiem tylko jak obliczyć zbiór wartości x dla Δ>0.
26 sty 19:15
astral: odswiezam
27 sty 12:46
kachamacha: hmmm a jak to zrobiłes?
27 sty 12:56
astral: po wymnozeniu lewej strony i odjeciu prawej otrzymywalo sie rownanie kwadratowe
obliczalem delte dla Δ=0 i to wychodzilo ze m=3 i wtedy x=1. dla Δ<0 nie bylo rozwiazan dla m>3
tylko dla Δ>0 mam problem.
27 sty 13:20