PROSZE O POMOC
plissss: DROGA Z POCZTY DO DOMU ZAKRĘCA POD KĄTEM 90 STOPNI.
OBLICZ ILE WYNIESIE DROGA Z POCZTY DO DOMU PO LINI PROSTEJ, JEŻELI ODLEGLOŚĆ OD POCZTY DO
ZAKRĘTU WYNOSI 2 km?
26 sty 19:12
Mila: a od zakrętu do domu ?
26 sty 21:45
Mila: a od zakrętu do domu ?
26 sty 21:45
plissss: nie ma wiecej danych.To wszystko co jest
26 sty 22:08
Mila:

z twierdzenia Pitagorasa
2
2+y
2=x
2
4+y
2=x
2
x=
√4+y2
nie masz wiecej danych to tylko tak można napisac
26 sty 22:16
plissss: dziękuje
26 sty 22:26