26 sty 18:28
Baśka: pomocy nie wiem jak to zrobić
26 sty 18:28
26 sty 18:31
Baśka: to podstawienie jest złe
26 sty 18:40
Baśka: bo wychodzi tdt=... a tam jest samo dt
26 sty 18:43
Baśka: Pomocy
26 sty 18:46
Baśka: nikt nie wie
26 sty 18:52
Amaz:
t = √3u
26 sty 18:53
Bartek: wynik jest taki
√33*arctg(
√3*t3)+C ponieważ jest na to taki wzór, jeśli nie znasz
go to musisz zrobić tak jak Basia napisała

i wszystko się zgadza
26 sty 19:24
Baśka: mógłbyś podać dokłądnie ten cały wzór przyda mi się na kolokwium
26 sty 19:35
Baśka: | | dt | |
i mam jeszcze jeden problem dlaczego ∫ |
| = ln| t + √t2 +1 | jest na to |
| | √t2 +1 | |
jakiś wzór
26 sty 19:47
Baśka: błagam was kochani jutro mam kolokwium z tego
26 sty 20:09
Basia:
to właśnie jest wzór
| | dx | |
∫ |
| dx = ln|x+√x2+k|+C |
| | √x2+k | |
a wyprowadza się go stosując pierwsze podstawienie Eulera
t = x+
√x2+k
w każdym podręczniku do analizy znajdziesz jak się to dalej przekształca
26 sty 20:36
AS: Problem masz rozwiązany w forum/73103.html
26 sty 20:52