;)
Paula: Oblicz,o ile więcej czasu potrzeba na pokonanie trasy mającej długość 250 km przy jeździe ze
średnią prędkością 60km/h w porównaniu z czasem potrzebnym na przebycie tej trasy ze średnią
prędkością 80km/h.
26 sty 18:13
bart: | 250 | | 1 | |
| =4 |
| h=4h 10 min=250min |
| 60 | | 6 | |
| 250 | | 1 | |
| =3 |
| h=3h 7min 30 sek =187,5 min |
| 80 | | 8 | |
[250−187,5]min=62,5min=1h 2min 30sek
26 sty 18:17
dero2005:
| | s(V2−V1) | | 250(80−60) | |
t = |
| = |
| = 1,041667 h = 1h 2' 30'' |
| | V2*V1 | | 80*60 | |
26 sty 21:37