kamień rzucony poziomo z prędkością 10 m/s uderzył w ziemię pod kątem 45 stopni
Andrew: kamień rzucony poziomo z prędkością 10 m/s uderzył w ziemię pod kątem 45 stopni do poziomu.
Kamień rzucono z wysokości? Prosze o pomoc!
26 sty 18:00
bart: jestes pewien, ze nie ma wiecej danych?
26 sty 18:28
bart: czy wie ktos czy zasieg=wysokosci w tym przypadku?
26 sty 18:28
bart: y=0⇒t=tc (czas calkowity)
x=V
ot
x=z (zasieg) ⇒t=tc
z=V
otc
i teraz nie wiem, bo skoro kat jest 45
o to z=H. Inaczej nie da rady mi sie wydaje
Jezeli tak jest, to:
H
2g=V
o22H
Hg=V
o22
H=20m
26 sty 18:34
Andrew: dzieki wielkie
26 sty 18:42
bart: ej ej.. ale pisz tu do kogos czy z=H napewno
26 sty 18:43
bart: DOBRZE JEST
26 sty 18:52