matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obl.
Sophie :
a
3
ciągu geometrycznego jest równe 22, a
4
=25, wyznacz a
8
tego ciągu. Przepraszam ze tak męczę ale nie było mnie od października w szkole i nie za bardzo ogarniam co sie w tej matematyce narobiłoa jutro mam spr
26 sty 17:07
bart:
25
q=
22
22=a
1
*q
2
a
8
=a
1
*q
7
26 sty 17:11