matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obl
Sophie :
Liczby (8,x,64) tworzą ciąg geometryczny. Wyznacz x.
26 sty 17:02
Basia:
w ciągu geometrycznym a
2
2
= a
1
*a
3
a
1
=8 a
2
=x a
3
=64 podstaw i wylicz x (są dwa rozwiązania)
26 sty 17:07