matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kita:
1
Wykaż, że liczba
−
√
2
jest całkowita
√
2
+1
26 sty 16:27
Noah:
1
√
2
−1
√
2
−1
=
=
=
√
2
−1 wracamy do zadania
√
2
+1
(
√
2
+1)(
√
2
−1)
2−1
1
−
√
2
=
√
2
−1−
√
2
=−1
√
2
+1
26 sty 16:30