rownanie
janusz: z3=−8
Prosze o szybką odpowiedz
26 sty 15:52
Monika: z=−2
26 sty 15:54
ICSP: z = −2
z = 1 − i√3
z = 1 + i√3
26 sty 15:55
Patka: z3+8=0
i trzeba to rozwiązać.
26 sty 15:55
do ICSP: mogłbyś to troche mi objaśnić skad to wyszlo jakis wzor albo dluzsze rozwiazanie do ICSP
26 sty 16:01
patka: to rozwiaz please
26 sty 16:06
Patka: po rozłożeniu to wygląda tak: (x−2)(x2+2x+4)
x−2=0 v x2+2x+4 = 0
x=2 a z tego po obliczeniu Δ wychodzi ci to co ci
już ICSP napisał
26 sty 16:08
Patka: Stop. Mała poprawka. Δ jest mniejsza od zera a wię ICSP podał złą odpowiedź. Odpowiedzią jest
tylko −2
26 sty 16:10
janusz: dzieki.
26 sty 16:10
janusz: ale to jest z liczb zespolonych to chyba moga takie byc wyniki

?
26 sty 16:13
Patka: A skoro tak to mogą
26 sty 16:16