Prosze o Pomoc!!!!!
Siwy242: Trójkat ABC ma boki o długosciach 8cm,4cm,6cm.Najkrótszy bok trójkata ma A'B'C' podobnego do
trójkkata ABC.Oblicz obwód trójkata A'B'C'
26 sty 15:38
Basia:
Niekompletna treść. Popraw.
26 sty 15:39
Siwy242: Trójkat ABC ma boki o długosciach 8cm,4cm,6cm.Najkrótszy bok trójkata A'B'C'. podobnego do
trójkkata ABC. ma 7 cm.Oblicz obwód trójkata A'B'C'
NIc wiecej nie ma
26 sty 15:43
ICSP: To wystarczy.
26 sty 15:44
Siwy242: To prosze pomóz
26 sty 15:45
ICSP: Najkrótszy bok pierwszego trójkąta − 4
Najkrótszy bok drugiego 7
| | 7 | | 42 | |
Średni bok drugiego : 6 * |
| = |
| |
| | 4 | | 4 | |
| | 7 | | 56 | |
Najdłuższy bok drugiego : 8 * |
| = |
| |
| | 4 | | 4 | |
| | 42 | | 56 | |
Obw drugiego: 7 + |
| + |
| = ... |
| | 4 | | 4 | |
26 sty 15:49
Siwy242: dzienx
26 sty 15:52