matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
werq:
x+2
√
2
= 1+x
√
2
jak to rozwiązać
26 sty 15:30
gosc000000:
należy podnieść obydwie strony równania do kwadratu
26 sty 15:31
Godzio:
x − x
√
2
= 1 − 2
√
2
x(1 −
√
2
} = 1 − 2
√
2
1 − 2
√
2
x =
= ...
1 −
√
2
26 sty 15:31
werq:
3+
√
2
dziękuję
26 sty 15:37