1. Dany jest ciąg
ania....: 1. Dany jest ciąg (an) o wyrazie ogólnym an = n2 − 9 Wówczas an = 0 gdy n=?
2. Pole rombu jest równe 12,5 a kąt ostry ma miarę 30 stopni. Długość boku a tego rombu jest
równa:
3. Prosta l ma równanie 3x − 7y +1 = 0 Współczynnik kierunkowy prostej l jest równy:
26 sty 15:18
26 sty 16:26
ania....: 
26 sty 17:18
bart: 1)
n
2−9=0
n
2=9
n=3 u n=−3(NSWZ) bo n>0
2) P=a
2sinα
a
2sinα=12,5
a
2=25
a=5 u a=−5(NSWZ) bo a>0
3)
3x−7y+1=0
7y=3x+1
a wiec a=..

chociaz to sama zrob
26 sty 17:24
Ravana: Widzę dwa małe błędy w rozwiązaniu barta (nie gniewaj się

y= −
37 −
17
I tak z ciekawości :co oznacza skrót NSWZ? Jeszcze z takim się nie spotkałam
26 sty 17:32
bart: ej no nie!

y jest z minusem i jak damy na druga srone to wszystko bedzie na plusie

NSWZ− nie spelnia warunkow zadania
26 sty 17:46