matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pytanie
Antek:
Mam pytanie skoro:
√
x
√
x
y
=
√
y
to dlaczego dziedziny tych równań wymiernych są inne:
√
x+1
1.y =
√
x
2. y=
√
x+1
x
26 sty 14:21
Trivial:
√
x
√
x
y
=
, tylko o ile x, y > 0
√
y
26 sty 14:46
Basia:
x
może = 0
26 sty 14:49