wielomiany
nika: Chyba coś pokręciłam!

x
4−13x
2+36=0
z delty wyszło 4i 9 proszę o pomoc
26 sty 10:29
Bizon: x
2=t Δ=169−144=25 ....itd
26 sty 10:36
nika: Właśnie tak zrobiłam
26 sty 10:43
Grześ:
t=x
2
t
2−13t+36=0
Δ=25
√Δ=5
x
2=4 lub x
2=9
x=−2 lub x=2 lub x=−3 lub x=3
26 sty 10:49
nika: aaaa czyli x
2 jeszcze ale ze mnie ciemna masa

nie trafie matematyki
26 sty 10:57
nika: nie trawie miało być
26 sty 10:59
Grześ: zawsze wracamy potem do miejsca podstawienia

26 sty 10:59
nika: że też matematyka musi być obowiązkowa na maturze:(
26 sty 11:02