matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz przedziały wypukłości oraz punkty przegięcia funkcji
yoanna:
f(x)=2x
2
−4lnx+5
26 sty 00:05
M:
6 kwi 06:55
M:
1 cze 10:07
Leszek:
f ' (x) = 4x −4/x f '' (x) = 4 + 4/x
2
f '' (x) > 0 dla x ∊ R−{0} nie ma punktów przegięcia
1 cze 11:10