matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uzasadnij, że: 2009 ∑ U{1}{i(i+1)} < 1 i=1
virgo:
Uzasadnij, że: 2009
1
∑
< 1
i(i+1)
i=1
25 sty 23:30
Jack:
1
1
1
zauważ, że
=
−
n(n+1)
n
n+1
25 sty 23:34
virgo:
mysle, mysle i nic nie wymyslilem
25 sty 23:45